Petovuori

lauantai 8. syyskuuta 2012

Rihlakon hankintaa

Tulipa vihdoin monen vuoden arpominen päätökseensä. Ostin valmetin 412s 12/70-.222 , E.Mäkisen valmistama rihlapiippu päällä, Kohistuslaukaukset ammuttu ja ensituntuma aika mainio. Huomenissa jahka saan lisää panoksia, käyn kohistelemassa lisää ja haulipiippuunkin pitäs löytää sopiva panos... Aseessa on valmetin oma pikajalka ja mielenkiinnolla odotan, joutuuko ukko pettymään kun sitä käyttää irti:) No....aika näyttää, laittelen asiasta lisää myöhemmin syksyllä jahka on jotakin hyvää/huonoa kerrottavaa kyseisestä aseesta.

-
Nyt on ase ammuttu kohilleen, ammuin n.30 kohdistuslaukausta ja paras kasa 25mm/3 laukausta, ammuin kaksi kolmen sarjaa aina kerralla ja luoti ei "vaeltanut"varsinaisesti mihinkään suuntaan...Kohdistuksessa oli käytettävissä ainoastaan yksi hiekkasäkki ja ammuin makuultaan, joten pitää käydä vielä oikein ampumaradalla ampumassa kunnon penkiltä, kiikariakin käytin irti välillä ja hyvin pysyi kohdillaan... Yllätyin positiivisesti tuosta aseesta! toki syksy näyttää kuinka hyvin se pysyy kohillaan. Haulipiippuun kokeilin muutamia panoksia, 3,75mm remingtonin light magnum näytti toimivan parhaiten.

1 kommentti:

  1. Hieno peli tuo on. Itsellänikin on samanlainen E. Mäkisen valmistama 6.5x55 rihla Valmettiin.

    Ainoa haaste on tuon kohdistamisessa, mikä vie reilusti aikaa ja tupakkia. Piipun lämmettyä osuma alkaa vaeltaa alaspäin laukaus laukaukselta. Sitten kun aseen saa kohdalleen, niin erittäin tarkka peli.

    VastaaPoista