Petovuori

torstai 30. elokuuta 2012








Sitten projekti ruotsinreissuun...Matkamme suuntautui paikkaan X ja  kaikkihan meni niinkuin elokuvissa, joten ruotsiin jahtiin aikoville tiedoksi: suomi on tehnyt koiran paluun suomeen melkein mahdottomaksi ekinokkokoosi lääkkeen ansiosta ja jakt korttia ei saa enää ruotsin postista;) joten perjantai-iltapäivä meni postia etsiessä.. muuten matka meni oikein mukavasti, lautalla oli todella hyvässä hengessä liikkuvia suomalaisia jahtimiehiä, isoin toivein/ tavottein menossa kohti ruotsin mahtavia jahtimaita. Ensimmäinen ilta meni keskustellessa norjalaisten kanssa niitä näitä, ja lauantai aamuna tuli "kontaktimme" hakemaan meidät leirintä alueelta. Lauantai oli todella kuuma kävin rajun kanssa kävelemässä lenkin jonka tuloksena 2 metsohaukkua, koira oli tunnin päästä aivan loppu johtuen kuumuudesta, joten ajattelin paremmaksi jättää koirat pois päivän jahdista. Illalla kävin siirin kanssa parintunnin lenkin tuloksena: vanha koppelo vei koira vikisi...Sunnuntai- aamu lähti lupaavasti, ammuin rajulle koppelon, mutta sen jälkeen alkoi aikas rankka sade jota kesti pitkälle maanantai iltapäivään asti. maanantaina kaverini ampui yhden teeren ja pyyn. tiistai:toivoa täynnä....ukoilla alkoi jalka jo painaa... mutta vielä oli yritettävä, otin siirin mukaan...linnut- todella tiukassa..pari ekaa lenkkiä täysin tyhjää, kunnes siiri nosti vanhan koppelon puuhun, muutama haukahdus, koppelo karkkosi, uusinta 150m seuraamisen jälkeen. siihen taas muutama haukahdus ja lintu otti siivet alleen ja emme sen jälkeen lintua nähneet. iltapäivällä kävin vielä yrittämässä toisenlaisessa maastossa... muutaman kilometrin jälkeen siiri nosti koppelon puuhun ja koira haukkumaan, koppeo saarnasi puusta siirille ja siitäkös-se innostui! Haukku päättyi valitettavasti siiveniskuihin, siiri seurasi 350m lintua muttei tavoittanut sitä...harmin paikka, reissun tavoite jäi täyttämättä mutta kaikenkaikkiaan loistava reissu! ensi vuonna uudelleen mikäli lintutilanne on erilainen. Lintupoikueita ei löydetty neljän päivän aikana kuin kaksi ,joten nuoren koiran kouluttaminen "helposti" oli pelkkä unelma.































3 kommenttia:

  1. Olipa mukava tarina. On se tuo pystykorvametsästys hienoa puuhaa. Itselläni ei siihen alueita ole, mutta nuoruudessa sitä tehtiin kaverin koirilla. Voisi kyllä itsekin ajatella lähteä käymään Ruotsissa metsällä.

    VastaaPoista
  2. Varmasti hieno retki. Tällä hetkellä lähipiirissäni ei ole kennelläkkään sopivaa koiraa, joten näistä reissusta täytyy nauttia vain näin virtuaalisesti...

    VastaaPoista
  3. Suosittelen....vaivannäkö kannattaa, kuten kerroin, lintuja oli aikaslailla huonosti mutta kaikki muu mitä siellä on, on todella mahtavaa! Ei suo-ojia, eikä tarvii kävellä hakkuumuurakkoja mikäli näin ei halua.

    VastaaPoista